Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) заведе дело срещу Apple поради

...
Федералната антимонополна служба на Русия (ФАС) заведе дело срещу Apple поради
Коментари Харесай

Русия може да глоби Apple заради нарушаване на антитръстовите закони

Федералната антимонополна работа на Русия (ФАС) заведе дело против Apple заради възбрана на разработчиците на приложения да осведомят клиентите за опцията да заплащат за покупки отвън AppStore. Това се споделя в съобщение на антимонополния отдел, представено от. 

„ Apple не се съобрази с предизвестието, по отношение на което ФАС Русия образува дело за нарушение на антимонополния закон против компанията. Ако се откри, че Apple е нарушила закона за защита на конкуренцията, може да бъде наложена санкция за оборот върху размера на приходите на пазара “, се споделя в известието.

На 30 август ФАС издаде предизвестие до Apple заради корист с господстващото си състояние на пазара след поръчки от консуматори на iOS устройства и разработчици на приложения, където имаше случаи, в които е допустимо да се закупи артикул по-евтино на уеб страницата на продавача, а по-късно да четете в приложение на iPhone или iPad, влизайки чрез вашия акаунт. Това се дължи на обстоятелството, че Apple дава комисионна от 15% до 30% за всяко заплащане в App Store, до момента в който потребителите на устройства не могат да бъдат осведомени за опцията за покупки отвън него.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР